Често задавани въпроси
Фирмата и комплексите

Какъв вид компания е Диамант?

Строителна къща Диамант е строителна и инвестиционна компания.

Можете ли да ми изпратите подробности за Вашата компания и опитът, който тя има в строителството и продажбите?

"СК Диамант" ООД е на пазара на недвижими имоти повече от седемнадесет години. За всичките години на своето съществуване фирмата е доказала, че е отговорен и надежден партньор на българския пазар за недвижими имоти. Основната ни дейност е строителство на големи жилищни и хотелски комплекси и извършване на туристическа дейност. За нас качеатвото е запазена марка. През последните пет години сме се ориентирали към реализацията на проекти по черноморското крайбрежие, в най-известният и модерен български морски курорт Слънчев бряг.

Какви са предимствата на Вашето строителство?

За да удостоверим отличното качество на строителството, бихме желали да Ви информираме, че ние строим с материали с отлични термални, звукови и хидроизолационни качества.

?мате ли ипотека или заем, обезпечени с някой от Вашите имоти или съдебна възбрана върху някой от тях?

Не, нямаме ипотеки или заеми, обезпечени със строежите, нито пък наложена съдебна възбрана или пък предоставени права на трета страна.

Къде точно в Слънчев бряг се намират селищата?

Тази информация е достъпна от нашия линк карта на Слънчев бряг, където е показано разположението на селищата.

Селищата луксозни ли са?
  Всички селища са оборудвани с най – добрите:
 • • PVC дограма
 • • Боядисяни с латекс стени
 • • Теракота
 • • Бойлер
 • • Баня с луксозно санитарно обзавеждане
 • • Климатични системи
 • • Плувен басейн с детска секция
 • • Асансьори
 • • Кафе – ресторант
 • • Магазини
 • • Рецепция и камериерски офиси
 • • Паркинг
 • • Ограда около цялото селище
 • • Целогодишна охрана и поддръжка, ограничен достъп
 • • Зелени площи с детски площадки
Апартаментите напълно обзаведени ли са?

Апартаментите са напълно завършени с ламинат в дневната и спалнята, теракот в коридора, гранитогрес на терасите, стените и таваните са на латекс, баните са оборудвани с бойлер, мивка,тоалетна, душ и огледало. Във всяка дневна има климатик който работи на топло и студено. Като допълнителен бонус всеки апартамент в някои наши комплекси е с ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА ОБЗАВЕЖДАНЕ, в съответствие с изискванията на водещите туроператори. За повече детайли вижте подробната информация на всеки комплекс.

Какъв вид са асансьорите в комплексите? Безшумни ли са?

Асансьорите във всички селища са модерни хидравлични. Те са безшумни, а стените, които разделят асансьорните шахти от апартаментите са добре изолирани.

Кабелна телевизия или сателит?

Всеки апартамент може да е снабден с кабелна телевизия.

Финанси

Възможна ли е схема за разсрочено плащане?

Да – предлагаме различна схема на плащане в съотвенствие с нуждите на клиента и фазата на строеж на конкретния комплекс. Например: Купувачът заплаща на Провавача депозит от 1000 евро. Първата вноска, равняваща се на 40% (четиридесет процента) от общата сума – представляваща капаро и която сума се изплаща в срок до 14 (четиринадесет) дни от подписване на договора. Следващата вноска от 60% (шестдесет процента) от договорената цена, Купувачът дължи на Продавача два месеца след подписване на предварителния договор .

Каква отстъпка би била дадена на клиент, който закупи повече от един апартамент?

Ако клиент закупи повече от един апартамент ще му бъде дадена отстъпка, която ще се коментира индивидуално за всеки клиент. Отстъпката зависи от много условия: цената на кв.м., вида на жилището, етажа, селището, броя на апартаментите които клиентът е закупил, както и от схемата на плащане.

Осигурявате ли финансова помощ за клиентите?

Към настоящия момент не осигуряваме финансова помощ за клиенти и нямаме установени контакти с финансова компания или банка.

Възможна ли е ипотека и ако е възможна, при какъв процент?

Ние не предлагаме ипотеки.

Начисляват ли се такси за поддръжка?

Годишната такса за поддръжка е различна за всеки комплекс и е между 7 и 9 евро на кв.м.

Какво се включва в такса поддръжка от 7 до 9 евро на кв.м.?

Таксата включва поддръжка на общите части – басейни, стълбища, асансьори, зелени площи както и за целогодишната охрана на обектите.

Кой плаща сметките за изразходвани ток и вода,както и сметката за кабелна телевизия?Трябва ли да идвам до България всеки меесц,за да си плащам сметките?

Сметките трябва да бъдат заплатени от собствениците на апартаментите. Не е задължително обаче, това да става лично-те могат да упълномошят някого да ги плаща вместо тях.

Възможности за отдаване на имота под наем

Предлагате ли условия за отдаване на закупените жилища под наем?

Компанията има сключени договори с различни туроператорски фирми за отдаване под наем на апартаментите в завършените комплекси, които са публикувани в изданията на брошурите на туроператорите за съответната година.

Каква комисионна вземате за отдаване под наем на имотите?

Ние не взимаме комисионна за отдаване под наем на имотите. От годишната рента удържаме процент, който трябва да покрие заплатите на персонала, работещ във функциониращия като хотел комплекс.

Рентата гарантирана ли е?

Рентата не е гарантирана, а очаквана и варира в зависимост от вида на апартамента /студио, с една или с две спални/

Договори & Законодателство

Каква е процедурата за резервиране на апартамент? Каква е резервационната такса?

Един апартамент се счита за резервиран при получаване на депозит от минимум 1000 ЕВРО, който не подлежи на връщане в случай на отказ от направената резервация. Трябва да бъдем предварително информирани кой е избраният апартамент, за да бъде предотвратено дублиране на резервацията

Може ли лица, които не са граждани на РБългария да притежават от свое име недвижима собственост?

Лица, които нямат българско гражданство, могат да притежават недвижими имоти от свое име, но към настоящия момент не могат да притежават земя. Законът, регулиращ тези случаи, в момента е подложен на дискусия и ще бъде променен. В момента единственият начин за лица, които нямат българско гражданство да придобият земя, е регистрирането на ООД в България.

?ма ли строителни гаранции на селищата?

Строителните гаранции на селищата са съгласно Българското законодателство

Каква процедура преминава потенциалния купувач?

След резервирането на апартамента /минималният депозит при резервация е 1000 евро, който не подлежи на връщане в случай на отказ от направената резервация/, ние изпращаме на купувача споразумени в 2 екземпляра, които той трябва да подпише и да ни изпрати обратно. Управителят на компанията трябва също да подпише двата екземпляра и единият се връща на купувача.

Колко са разходите за прехвърляне на апартамента?

Разходите за прехвърляне на апартамент са приблизително 4% от цената, вписана в нотариалния акт. Всички данъци и такси са според българското законодателство.?зчисляват се от нотариуса и се заплащат от клиента.

Какви са данъците?

Всеки собственик на недвижим имот в Българя плаща годишен данък, чийто размер зависи от размера на имота и се заплаща в Община Несебър.

Каква е процедурата, ако собственикът реши да продава, както преди, така и след завършването на обекта?

Не е възможно собственикът да продаде недвижимия имот преди завършването на обекта, понеже нотариалният акт се издава след завършване на всяко селище. След подписването на нотариалния акт, собственикът е свободен да продава собствеността си.

Може ли клиента да препродаде апартамента си?

След като клиентът закупи апартамент, и му се издаде нотариалния акт, той притежава апартамента и правото да го препродава.

Какви са застраховките на недвижимите имоти?

Всички строежи са построени според изискванията на действащото българско законодателство, българските стандарти, както и според антисеизмичните изисквания. Всеки собственик решава дали сам да застрахова собствеността си срещу форсмажорни обстоятелства.

За Нас
Местоположение
Комплекси
Мениджмънт и Услуги
Туризъм
Търговски обекти
Полезни информация
Покана