България
Република България е разположена в Южната част на ?зточна Европа и граничи с Гърция и Турция на юг, Румъния на север и Македония и Сърбия на запад. На източната граница е разположено Черно море. България е държава с неустоима натурална красота и природа. Тя е сравнително малка държава. Само за няколко часа път Вие можете да стигнете от планина, покрита със сняг, до дългите плажни ивици на Черно море. България е древна страна с 1300 годишна история и народ с богата култура. Разположена на важния кръстопът между Европа и Азия, днешните български земи са населявани от дълбока древност. Всички народи, живели по тези земи - траки, славяни, българи - оставят своя отпечатък в световната културна съкровищница. ?ма многобройни исторически и архитектурни забележителности, които могат да се посетят.
       Българите имат древно и красиво предание за сътворението на света. Бог разделил земята и дал на всички държави по един къс от нея. Само българите, които още тогава вършели всичко спокойно и без да бързат, пристигнали чак когато цялата земя била раздадена. За да не ги остави да се връщат с празни ръце, Бог взел по малко земя от всяка страна и я дал на България. Оттогава тази малка страна с площ едва 110 хиляди кв. км не само е богата на всички форми на земния релеф и на всякакви природни ресурси, но е и най-красивата и най-хубавата земя под слънцето.
      България е едно малко кътче от рая, съчетало в себе си невероятната красота на лазурното, топло море и величествените върхове на планините, покрити със снежни шапки. Тя е щедро надарена от природата с изключително многообразие на пейзажа, мек, умерено-континентален климат, подходящ за целогодишен отдих, богатство на флората и фауната и многобройни лековити минерални и термални извори. Красиви планини, долини, гори, езера, водопади, реки, море – тук има всичко, което можете да си пожелаете. Човек може изцяло да се наслади на природата, в нейния най-красив и приятен вид. Климатът е умерено континентален с чисто изразени четири сезона. Средната лятна температура рядко надвишава 30 градуса, а морската вода по крайбрежието се затопля през летните месеци от 24 до 26°С. Комбинацията от зашеметяващи декори и средиземноморски климат са направили България една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в Европа. Доброто местоположение на България, красивата и разнообразна природа, благоприятният климат, удивителният фолклор и уникалната и култура я правят желана и предпочитана страна за посещение-гостуване, почивка или туризъм, през всички сезони на годината. Годишно страната се посещава от около 5 700 000 туристи.
За Нас
Местоположение
Комплекси
Мениджмънт и Услуги
Туризъм
Търговски обекти
Полезни информация
Покана